Skip to main content Skip to footer

From Boskoop

Boskoop is het oudste en meest bekende boomteeltgebied van Europa. Al sinds 1466 wordt hier een breed assortiment tuinplanten, vaste planten en bomen gekweekt en verhandeld. Al die kennis, ervaring en vakmanschap zit in de planten die het label ‘From Boskoop’ mogen voeren.

Dit project is 31 december 2022 geëindigd.

De groene kraamkamer van Europa. Door de eeuwen heen is Boskoop letterlijk én figuurlijk het groene hart van Europa geworden. Honderden bedrijven kweken hier op de vruchtbare veengrond miljoenen planten en bomen. Deze vinden hun weg inmiddels door heel Europa en zelfs ver daarbuiten. Allemaal afkomstig From Boskoop.

Al meer dan 550 jaar vormen bomen en planten de belangrijkste bron van inkomen voor dit dorp. De Boskoopse kwekers combineren tegenwoordig ambacht en high tech met elkaar. Waar de een nog werk met de ‘pootplank’, is de buurman verregaand gemoderniseerd. Tegenwoordig worden de modernste teelttechnieken toegepast op Boskoopse bedrijven die zich tot Europa’s meest moderne kwekerijen mogen rekenen. De eeuwenoude kennis van de teelt van een duizenden soorten omvattend sortiment is van generatie op generatie overgedragen. Dat wordt gekoesterd en blijft behouden.

Dankzij de boomteelt heeft Boskoop door de eeuwen heen een uniek karakter gekregen. Dat is verankerd in de Boskoopse cultuur, de bedrijvigheid, het landschap en de karakters van de Boskopers. Nuchter, hardwerkend, vooruitstrevend en altijd op ontdekkingstocht. Het is een dorp vol water en veen, vol historie en blik op de toekomst, vol ambacht en automatisering, gesplitst door de de Gouwe.  Het is een klein dorp met een grootse groene uitstraling. Gaat het over tuinplanten of bomen, dan is de kans grot dat het From Boskoop komt!

From Boskoop is jarenlang een gebiedslabel geweest voor kwekers gevestigd in het gebied van de Greenport regio Boskoop om zo aan afnemers te laten zien dat ze vakkundig gekweekte bomen en planten leveren van topkwaliteit?

 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.