Skip to main content Skip to footer

Watercompensatierechten Greenport Boskoop

In het waterrijke sierteeltgebied is slootdemping een mogelijkheid om tot betere verkaveling te komen. Zowel voor vraag en aanbod kunt u terecht bij uw belangenbehartiging Greenport Boskoop

Waterschap Hoogheemraadschap van Rijnland stelt daarbij als voorwaarde dat voor elke meter die wordt gedempt weer een meter water terug komt. Ook bij toename verhard oppervlak > 500 m², het aanleggen van een slootbassin of het aanleggen van een dam met duiker, geldt een compensatieplicht in de vorm van het graven van oppervlaktewater binnen hetzelfde peilvak van de polder. Stichting Belangenbehartiging heeft geïnventariseerd in waterpartijen waardoor dempingsverplichtingen afgekocht kunnen worden bij ons, maar wij blijven altijd zoeken naar meer water in de polders. Dus indien u watercompensatierechten wilt verkopen, vragen wij u met ons contact op te nemen.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.