Skip to main content Skip to footer

Visie op water

In 2023 start stichting Greenport met een nieuwe visie op water voor dit gebied. In deze visie zal aandacht geschonken worden aan de waterkwaliteit en de water kwantiteit.

Op beide thema´s, waterkwaliteit en waterkwantiteit, is de laatste jaren hard gewerkt én flinke vooruitgang geboekt. Het hoogheemraadschap van Rijnland heeft flink geïnvesteerd in de verbetering van kaden en peilscheidingen en in Boskoop oost is een betere toestroom ontstaan naar het gemaal door de aanleg van enkele duikers in wegen. Afgelopen zomer was er ook steeds goed water in de sloten ondanks een lange periode van droogte. Door minder gebruik van bestrijdingsmiddelen en effectievere bemesting is ook kwaliteit van het water verbetert.

Water blijft echter onze aandacht houden. We hebben te maken met bodemdaling, stijging van de zeespiegel en klimaatsverandering. Deze thema’s zullen aan de orde komen in de nieuwe visie. Als u bijzonder knelpunten ziet in de waterhuishouding dan horen wij dat graag. U kunt u een email sturen naar info@greenportboskoop.nl.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.