Skip to main content Skip to footer

26 oktober

Vergroening van het bedrijventerrein ITC en PCT gaat van start

De plannen liggen klaar. Het bedrijfsleven is akkoord en ook de gemeente Alphen aan den Rijn heeft €725.000 ter beschikking gesteld voor het vergroenen van het bedrijventerrein. Binnenkort gaat men al van start. Volgend jaar juni is het congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) op het ITC en dan moet het er al veel groener uitzien.

Het International Trade Centre (ITC) en Pot en Containerteelt Terrein (PCT) in Hazerswoude-Dorp zijn de bedrijventerreinen van de Greenport Boskoop. Het voornemen is om deze fors te vergroenen en aantrekkelijker te maken. Het aanbrengen van plantenvakken, inzaaien van bermen met bloem- en kruidenrijke mengels, pauzeplekken en het aanbrengen van halfverharde padenstructuur. In samenspraak met de bedrijvenvereniging van het ITC hebben de bedrijven zich bereid gesteld jaarlijks bij te dragen aan het extra onderhoud van het nieuwe groen en de paden, de gemeente Alphen aan de Rijn heeft een budget van € 725.000 ter beschikking gesteld.

Volgend jaar juni organiseert het Groene Hart het VNG congres. Dit wordt gehouden op het ITC terrein, waar 3.000 bestuurders worden verwacht. Robert Menken, voorzitter van Bedrijvenvereniging ITC, geeft in een interview met Rodi (rodi.nl, di 17 okt) aan dat de plannen in een stroomversnelling komen door het congres: ,,Geweldig. We willen ons graag presenteren als groen en duurzaam bedrijventerrein. We zullen hierbij een landelijke voorbeeldfunctie krijgen”.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.