Skip to main content Skip to footer

Subsidie voor phytobac via Landbouwportaal

Het plaatsen van een phytobac of biofilter is een goede oplossing om te voorkomen dat restanten spuitvloeistof of spoelwater in het oppervlaktewater terechtkomen. Via het Landbouwportaal Rijnland is nu een subsidiebeschikbaar voor de aanschaf van een phytobac.

Waar laat u restanten spuitvloeistof of spoelwater afkomstig van het schoonmaken van uw spuit? U moet voorkomen dat ze in het oppervlaktewater komen. Het plaatsen van een phytobac of biofilter op uw bedrijf is een goede oplossing om verantwoord restanten spuitvloeistof te kunnen lozen. Via het Landbouwportaal Rijnland kunt u subsidie krijgen voor de aanschaf van een phytobac. Wilt u meer hierover weten, doe dan een aanvraag via het Landbouwportaal voor een gewasbeschermingscoach. Een adviseur van Delphy bezoekt dan uw bedrijf en geeft advies over gewasbescherming en mogelijkheden dit zo milieuvriendelijk mogelijk uit te voeren. Ook legt hij uit hoe u subsidie kan aanvragen voor een phytobac of andere investeringen zoals nieuwe driftreducerende technieken. Klik hier voor uw aanvraag. 

U kunt voor meer informatie over het Landbouwportaal ook contact opnemen met de St. Belangenbehartiging Greenport Boskoop, contactpersoon Anja van Tilburg (a.vantilburg@greenportboskoop.nl of 0681543836). 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.