Subsidie op mechanische onkruidbestrijding
Serie: de route naar 0 % emissie! (4)
Kijk naar de mogelijkheden van mechanische onkruidbestrijding op uw bedrijf. Nieuwe technieken kunnen arbeid besparen en helpen het herbicidengebruik te verminderen. Minder herbiciden geeft weer minder kans op emissie. Daarom is subsidie mogelijk op de aanschaf.
Er zijn voortdurend nieuwe ontwikkelingen in mechanische onkruidbestrijding. Binnen de Innovatiekring Boskoop van het LTO-project ‘Weerbaarheid in de praktijk’ is vorig jaar bijvoorbeeld ervaring opgedaan met een verstelbare wiedeg van Treffler en andere apparatuur. Ook hebben verschillende kwekers in Greenport Boskoop zelf apparatuur aangeschaft met subsidie via het project Landbouwportaal Rijnland.
Wilt u weten welke praktische mogelijkheden er zijn met mechanische onkruidbestrijding of welke subsidiemogelijkheden er zijn? Vraag dan een coachbezoek aan via Landbouwportaal Rijnland of bel eerst met Arie Schipper van Delphy. De subsidie bedraagt 40% met een maximum van € 10.000,-.
Het toepassen van mechanische onkruidbestrijding wordt gestimuleerd door Landbouwportaal Rijnland omdat het bijdraagt aan het verminderen van het herbicidengebruik. Dat draagt weer bij aan een betere waterkwaliteit.
Hoogheemraadschap Rijnland meet net als andere waterschappen maandelijks op vaste locaties de waterkwaliteit in agrarische gebieden. In Greenport Boskoop zijn vijf meetpunten. Metazachloor is één van de werkzame stoffen die nog herhaaldelijk boven de norm wordt aangetroffen. Dit is de werkzame stof van Butisan S en Springbok. Wanneer middelen herhaaldelijk boven de norm worden aangetroffen, kan dit leiden tot een herbeoordeling van de toelating.
SBGB vindt het belangrijk om samen met u en Rijnland te werken aan een betere waterkwaliteit en het behoud van metazachloor. Daarom wordt regelmatig aandacht besteed in de Greenpost aan dit onderwerp.
Gepubliceerd op