Skip to main content Skip to footer

Project Robotisering

In het project Robotisering hebben we geïnventariseerd waar de uitdagingen voor de Greenport Boskoop liggen. Op basis daarvan is al een aantal initiatieven gestart en zullen er op korte termijn meer volgen. Lees verder over de laatste ontwikkelingen van de werkgroepen.

  1. Mechanische Onkruidbestrijding vollegrond

Tijdens de tweede werkgroep bijeenkomst heeft Arie Schipper ons geïnformeerd over de recente voortgang van de mechanische onkruidbestrijding in de vollegrond. Diverse veelbelovende technieken zijn besproken, waaronder schoffelen met perslucht en instelbare wiedeggen. Er worden experimenten gepland om deze technieken in de praktijk te testen. Daarnaast volgen we nauwlettend de ontwikkelingen rond de Tipard 350, een autonome werktuigendrager. Als je interesse hebt in deze onderwerpen, ben je van harte welkom om aan te sluiten bij de werkgroep.

  1. Karren lossen

In samenwerking met RoboHouse uit Delft wordt er een haalbaarheidsonderzoek gestart naar het automatisch afladen van karren met losse potten. Als de techniek hiertoe in staat blijkt, kunnen de resultaten van het onderzoek worden gebruikt om een nieuwe machine te ontwikkelen.

  1. Potrobot

Op dinsdag 16 januari hebben enkele kwekers een bezoek gebracht aan TTA in Bleskensgraaf. TTA is gespecialiseerd in automatisch stekken, verspenen en potten. Tijdens het bezoek zijn deze innovatieve technieken gedemonstreerd aan de kwekers. De resultaten hiervan zijn veelbelovend.

Heb je vragen, suggesties of wil je meer informatie? Of wil je aansluiten bij één van de initiatieven? Neem dan gerust contact op met projectleider Ago den Heijer via adheijer@metix.nl.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.