Skip to main content Skip to footer

Nieuwighedenkeuring PLANTARIUM|GROEN-Direkt nu ook in juni

PLANTARIUM|GROEN-Direkt biedt een 3e keuringsmoment aan voor nieuwigheden. Tijdens de Zomerdagen van GROEN-Direkt organiseert de beurs ook een nieuwighedenkeuring. In juni is dé gelegenheid om producten te laten keuren, die qua groei en bloei dan op hun mooist zijn.  

“Een extra keuring door de KVBC gewenst is, maar dan niet in februari, maar in juni als de planten qua groei en bloei op hun mooist zijn”, geeft beursdirecteur Linda Hoogendoorn-Veelenturf aan. Na de najaarseditie 2022 is er met verschillende partijen gesproken over de nieuwighedenkeuringen tijdens de beurzen van PLANTARIUM|GROEN-Direkt. “Door de combinatie te zoeken met de Zomerdagen van GROEN-Direkt, hebben we een mooi podium om de inzendingen te presenteren. De internationale tuinplanteninkopers brengen immers een bezoek aan deze beurs, en dat is een mooi publiek om je nieuwigheid aan te presenteren”, aldus Hoogendoorn-Veelenturf.

Beste KVBC Nieuwigheid

Bedrijven die na jarenlang selecteren en veredelen een nieuwe cultivar hebben die rijp is voor de markt, deze willen tonen aan een internationaal vakpubliek én laten beoordelen door een deskundige en onafhankelijke jury worden opgeroepen om hun product aan te melden voor keuring Beste KVBC Nieuwigheid op 12 en 13 juni 2023. De onafhankelijke, deskundige KVBC-jury beoordeelt de planten visueel op sierwaarde, zoals bloemkleur, bloeitijd en -periode, bladkleur, vorm van de plant, enz. Maar ook op eigenschappen zoals gezondheid, vermeerdering en gebruiksmogelijkheden. De keuring in juni is opengesteld voor bedrijven die nieuwe soorten en cultivars onder de aandacht willen brengen. Meer informatie over inschrijven en tarieven staat op de website van PLANTARIUM|GROEN-Direkt.

 

Drie keuringsmomenten

Met de toevoeging van de keuring Beste KVBC Nieuwigheid in juni biedt PLANTARIUM|GROEN-Direkt nu drie keuringsmomenten aan. Deelnemers kunnen zelf de keuze maken aan welke keuring ze deelnemen en op welk moment ze hun producten ter keuring willen aanbieden. De keuringen en keuringsmomenten zijn als volgt:

  • Voorjaarseditie PLANTARIUM|GROEN-Direkt: Bezoekersfavoriet
  • Zomerdagen GROEN-Direkt: Beste KVBC Nieuwigheid
  • Najaarseditie PLANTARIUM|GROEN-Direkt: Bezoekersfavoriet, Beste KVBC Nieuwigheid en Beste Marktinnovatie.

 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.