Skip to main content Skip to footer

Nieuwe ronde Tuinbouw Battle van start

Elke nieuwe editie van de Tuinbouw Battle is weer een feest. Dit keer kweken 6 klassen uit groep 7 en 8 in de regio hun eigen bee friendly concept. Welke klas gaat er dit keer winnen?

De introductie was wat regenachtig, maar gelukkig mochten de zakken met grond, planten en potten gewoon naar binnen. Enthousiast vullen de leerlingen hun potje en planten hun kluitje met miniplantjes. Nu nog klein, maar de 25 zaadjes die hierin zitten groeien uit tot een pot vol bijvriendelijke bloemen.

Elke ronde staat er weer een andere plant in de spotlight tijdens de Tuinbouw Batlle. Afhankelijk van het seizoen uiteraard. Aardbeienplanten, Lavendel, Hebe, Buddleja, Picea, snijheesters…. En nu een bijvriendelijk bloemenmengsel van Colour your Garden.

De Tuinbouw Battle is een wedstrijd tussen verschillende klassen. De deelnemende klassen kweken in een paar weken een verkoopbare plant, versieren hun product, bedenken een merknaam of een mooi concept en verkopen hun planten. De klas met de hoogste opbrengst wint de Tuinbouw Battleprijs.

Volgende week gaan de vrijwillers weer de scholen langs. Dan voor de gastles. Zo maken de leerlingen kennis met de boomkwekerij in hun regio.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.