Skip to main content Skip to footer

9 september 2023

Landelijke jongerendag in Boskoop druk bezocht en goede sfeer

Een gezellige drukte bij Hoogeveen Plants vrijdag 8 september. Bijna 170 jonge kwekers, medewerkers en studenten uit het hele land zijn gekomen voor een inspirerend programma en om te netwerken. De vier Boskoopse jongeren Manon, Bas, Koen en Frank zijn in the lead dit event en geven de aftrap. 

 

Greenport wethouder Anouk Noordermeer geeft een inspirerende peptalk bij de start van het event: ,,Jullie werken in een hele mooie sector die er echt toe doet en toekomst heeft! Maar er zijn ook uitdagingen; de beschikbaarheid van water in droge perioden en het verbeteren van de kwaliteit van het water. Die uitdagingen moeten we samen aan gaan, het bedrijfsleven en de politiek. En daar hebben we jullie en jullie innovatieve ideeën keihard bij nodig. Laat vooral van je horen.”

Peter van Rijssen van Plantipp nam de jongeren mee in de wereld van sortiment, nieuwigheden en marktintroducties. Na de opening gaan de jongeren in groepjes uiteen. Verspreid over de bedrijven Hoogeveen Plants, Groen-Direkt en Hebe Center Holland (Van Lint) hebben de vier Boskoopse jongeren Manon Kuijf, Bas Hoogeveen, Koen de Boer en Frank van der Salm een inspirerend programma opgezet. Van robotisering en arbeidsplanning tot online-verkoop van tuinplanten. Het event is afgesloten met een gezellige BBQ.  

Zowel de organisatie als de jongeren kijken enthousiast terug op een geslaagde dag. Ook Greenport-voorzitter Michiel Gerritsen uit zich lovend in het artikel van rodi.nl (op 12 september): ,,Het feit dat zo’n 170 jongeren hier aan deelnemen is voor mij bewijs dat de boomkwekerij toekomst heeft. Zoveel enthousiasme om kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen, dat vind ik gewoon een feest”.

De landelijke jongerendag is georganiseerd door LTO Bomen, vaste planten en zomerbloemen, in samenwerking met de genoemde jongeren en bedrijven en met ondersteuning van Greenport Boskoop en Colland Arbeidsmarkt. 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.