Skip to main content Skip to footer

Deze keer op bezoek bij Ko en Lars Noordman, Burg. Smitweg 52 te Hazerswoude

Kweker ontmoet kweker

In deze rubriek gaat kweker Rien Hoogendoorn op bezoek bij kwekers in de Greenport Boskoop. Wat doen ze? Wat drijft hen? Wat is hun onderscheidend assortiment? En waar zijn ze trots op?

Stellen jullie jezelf eens voor?

,,Wij zijn Ko (63) en Lars (34) Noordman, vader en zoon. Ko is 35 jaar geleden gestart op dit stukje grond van één hectare en hij is nu totaal 47 jaar werkzaam in dit vak. Zoon Lars heeft rechten gestudeerd en is bij verschillende bedrijven werkzaam geweest in een commerciële functies. Twee jaar geleden is hij in het bedrijf van zijn vader gekomen. Ko houdt zich vooral bezig met de teelt en de verkoop. Lars geeft leiding aan vier medewerkers en een aantal zzp’ers en regelt de productie. Wij hebben een goede samenwerking.”

Hoe ziet jullie bedrijf eruit?

,,Voorheen was Ko koning op zijn eigen terrein en is het bedrijf bewust klein gebleven. Met de komst van Lars is het assortiment, de productie en het team uitgebreid. De markt vraagt ook om extra productie. De productie wordt steeds meer door vraag gestuurd.”

Wat is jullie grootste passie?

,,Dat is met elkaar een mooi kwaliteitsproduct kweken, waar klanten tevreden met zijn. Onze passie is ook een goede omgang met het personeel.”

Welke producten worden hier gekweekt en wat maakt ze uniek?

,,We kweken een breed assortiment van geënte planten. De teelt daarvan is erg arbeidsintensief. Het zijn o.a. de soorten Acer (Japanse esdoorn), Hamamelis (toverhazelaar), Corylus (kronkelhazelaar) en Syringa (sering).”

Wat is jullie afzetmarkt?

,,De afzetmarkt bestaat uit grote en kleine kwekers in de EU en in Engeland. We leveren plantgoed, dat bij onze klanten wordt doorgekweekt. Deze kwekers zetten de teelt voort voor het eindproduct.”

Wat of wie inspireert jullie het meest?

,,Wat wij heel inspirerend vinden is het bezoeken van andere bedrijven, om ideeën op te doen voor ondernemerschap en innovatie.”

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.