Skip to main content Skip to footer

21 februari 2024

Kenniscafé "Logistieke footprint" - Woensdag 21 februari 2024

De Europese wet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) komt eraan. Deze regelgeving verplicht bedrijven te rapporteren over milieu- en sociale aspecten van bedrijfsactiviteiten, waaronder de CO2-uitstoot. Dit gaat grote gevolgen hebben voor zowel grote als kleine bedrijven, ook in de logistiek en tuinbouw. 

Hoe krijgt u hier als kweker en transporteur mee te maken? Welke verplichtingen komen eraan en hoe gaat u hiermee aan de slag?Tijdens het Kenniscafé 'Logistieke footprint’ op woensdag 21 februari 2024 hoort u er meer over, met concrete voorbeelden uit de transportpraktijk. 

U krijgt uitleg over carbon footprinting in de logistiek, en dat gaat verder dan alleen transporteurs. Ook op kwekers die de logistiek uitbesteden is dit van toepassing!  De CSRD-richtlijn lijkt vooral grote bedrijven te raken, maar deze  bedrijven gaan hun partners óók om informatie vragen. Hierdoor krijgen ook veel kleinere bedrijven te maken met hun footprint. Zij moeten gaan rapporteren aan hun opdrachtgevers wat de CO2-uitstoot per zending is. Het gaat dus om alle bedrijven die voor grote firma's werken.

Maar hoe begint u?  Hoe begint u met meten? Welke data heeft u nodig en welke uitdagingen kunt u tegenkomen als u hiermee aan de slag gaat? We geven uitleg over de systematiek en er is een demonstratie van een dashboard dat na afloop gratis ter beschikking wordt gesteld zodat u er ook zelf meteen mee aan de slag kunt gaan. Het kenniscafé wordt afgesloten met een doorkijkje naar de toekomst: welke vervolgstappen kunt u later nog gaan doen?  Bij voldoende interesse, wordt er een vervolgbijeenkomst georganiseerd voor verdere verdieping. 

U kunt zich tot maandag 12 februari 2024 voor dit kenniscafé aanmelden. 
Deelname = gratis. 

Aanmelden kan door HIER te klikken.

Waar  Regio Aalsmeer - exacte locatie volgt na aanmelding

Wanneer Woensdag 21 februari 2024

Tijdstip   15.00-17.00 uur

Kunt u niet aanwezig zijn bij dit Kenniscafé, maar blijft u wel graag op de hoogte over logistieke onderwerpen? Stuur dan een mail naar Moniek van de Put, projectleider Logistiek bij Greenport Aalsmeer, zodat wij u kunnen informeren over nieuwe bijeenkomsten.

Het Kenniscafé ‘Logistieke footprint’ wordt georganiseerd door Greenport Aalsmeer in samenwerking met Lean & Green en wordt mede mogelijk gemaakt door Amsterdam Logistics en de provincie Noord-Holland.

 

 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.