Skip to main content Skip to footer

Hefbrug Boskoop afgesloten

De provincie Zuid-Holland voert binnenkort de jaarlijkse inspectie uit aan de torens van de hefbrug Boskoop. Ook wordt het wegdek op een aantal plaatsen gerepareerd. De brug is van zaterdagochtend 17 september 06:00 uur tot zondagavond 18 september 20:00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer..

De provincie Zuid-Holland voert 17 - 18 september de jaarlijkse inspectie uit én reparatie aan de rijbaan van de hefbrug Boskoop.

Wat gaat er gebeuren?

Op zaterdag voert de aannemer reparaties uit aan het wegdek. De beschermlaag en de slijtlaag die na de reparatie worden aangebracht, hebben tijd nodig om uit te harden. Hoe hoger de temperatuur buiten, hoe sneller dit gebeurt. Op zondag vindt de inspectie plaats. Hiervoor worden er aan beide kanten van de brug kranen geplaatst. Door een jaarlijkse inspectie houden we de brug beschikbaar en veilig voor al het verkeer.

Verkeers- en geluidshinder

Het gemotoriseerd wegverkeer wordt op 17 en 18 september omgeleid over de N207 via Alphen aan den Rijn en Waddinxveen. Fietsers en voetgangers kunnen op zaterdag onder begeleiding van verkeersregelaars over de voetpaden van de brug lopen. Op zondag kunnen zij via een pontje naar de overkant. De pont vaart tussen 06:00 uur ’s ochtends en 20:00 uur ’s avonds. De brug gaat af en toe even open voor schepen.

De inspecteur moet een aantal keren op de stalen constructie van de torens tikken. Dit geeft geluidsoverlast. Er wordt alles aan gedaan om de hinder zoveel mogelijk te beperken, maar dit is niet helemaal te voorkomen. 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.