Skip to main content Skip to footer

27 februari

Greenport Boskoop bij boomplantdag De Lansing

In Boskoop-oost, op de grens met Reeuwijk, wordt het kleinschalige natuurgebied De Lansing uitgebreid. Voormalige kwekerijen, die niet langer rendabel zijn, worden hier ingezet voor natuurontwikkeling en plek voor wateropvang Dinsdag 27 februari was er een boomplantdag, waarbij bedrijven planten doneerden en medewerkers kwamen aanplanten.

De uitbreiding van De Lansing, op het grondgebied van gemeente Bodegraven-Reeuwijk, zal straks aansluiten op het al bestaande terrein van gemeente Alphen aan den Rijn. De Lansing wordt een plek voor recreatie, een wandelgebiedje, maar zal ook worden gebruikt als piekwaterberging: opvang van water tijdens hevige regenval, om wateroverlast te voorkomen. Stichting Belangenbehartiging Greenport Regio Boskoop (SBGB) is hier nauw bij betrokken.

In totaal worden in het uitbreidingsgebied ruim 12.000 inheemse bomen geplant. Daarvan gingen er op 27 februari zo’n 2750 de grond in. Stichting Trees for All uit Utrecht was hiervoor initiatiefnemer, samen met Stichting Landschapsfonds Alphen en omstreken. Bij de plantdag waren een tiental bedrijven uit de Randstad betrokken. Door donaties aan Trees for All maakten zij de nieuwe aanplant mogelijk. 

Tekst en foto’s: Morvenna Goudkade

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.