Skip to main content Skip to footer

Greenblog Meindert

Waardevol inzicht

Onder toeziend oog van Statenleden, collega’s, familie en vrienden ben ik 5 juli jl. opnieuw benoemd als gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Zoals het gaat bij onderhandelingen zijn er wel een aantal verschuivingen in de portefeuilleverdeling. Ik ben blij dat ik Economie en Innovatie heb behouden, waar ook de glas- en tuinbouw onder valt. De afgelopen jaren hebben wij samen al mooie stappen gezet. Maar er is meer nodig.

We moeten verder bouwen aan een duurzame, innovatieve en vooruitstrevende tuinbouw. Sámen, met overheden, ondernemers en kennisinstellingen in de verschillende Greenports. Verbinden zien wij - als provincie - als onze kerntaak. Elkaar blijven vinden en inspireren, dat moet centraal staan. De juiste partijen in de gebieden bij elkaar krijgen. Dat is uitdagend, we moeten steeds scherp zijn of we niemand missen. We willen werken aan vertrouwen, goed met elkaar in gesprek blijven omdat belangen soms uiteenlopen.

Werkbezoeken vind ik ontzettend inspirerend en belangrijk om te doen. Ik doe dit dan ook met regelmaat. Ondernemers en bestuurders ontmoeten, ervaringen delen én om te kijken hoe de praktijk werkt. Met waardevolle inzichten ga ik altijd weer terug naar het provinciehuis. Goede gesprekken vind ik belangrijk. En dan komen ingewikkelde thema’s langs: duurzame productie, energietransitie, circulariteit en herstructurering. Iedereen wil er iets mee doen, en niemand kan het zonder de ander. Je hebt je buren nodig, kennispartijen, bedrijven, overheden en maatschappelijke partners. De opgaven zijn heel groot en complex. Maar je moet ergens beginnen. Met elkaar. Laten we er daarom voor zorgen dat we in gesprek blijven en samen vooruit kijken. Loop je ergens tegenaan? Laat het weten, wellicht dat wij kunnen helpen. Want ook daar zijn wij voor.

 

Hartelijke groet,  Meindert Stolk

Gedeputeerde Provincie Zuid-Holland
Economie en Innovatie, Toezicht en Handhaving, Milieu, Cultuur en Erfgoed

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.