Skip to main content Skip to footer

Greenblog Dirk-Jan

Een mooi visitekaartje

In deze greenblog geven we het woord aan Dirk-Jan Knol, wethouder van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en penningmeester van Greenport regio Boskoop.

In het bestuur van de Greenport zitten drie wethouders, afkomstig uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk. Mensen vragen me weleens: “hoe word je nou eigenlijk wethouder?” Er is geen opleiding om wethouder te worden. Je kunt er niet voor solliciteren. Je moet politiek actief zijn en je moest gevraagd worden. Dat is een geweldige eer. Het is een fulltime job, waarin je de gemeente bestuurt, samen met de burgemeester en andere wethouders. Dat is best ingewikkeld, want een gemeente is bezig met allerlei onderwerpen: het sociaal domein, de jeugdzorg, de WMO, maar ook de participatiewet. Denk ook aan de openbare ruimte, de riolering, bouwplannen, maar ook recreatie en toerisme. Het college van burgemeester en wethouders legt verantwoordelijkheid af aan de gemeenteraad. De politiek vraagt om resultaten, dus stelt het college een plan op dat moet worden uitgevoerd. Datzelfde plan maken we ook zichtbaar voor onze inwoners. Zij willen immers weten wat we doen, waarom we het doen en wat we daarmee kunnen bereiken. 

  

Er zijn ongeveer 3.000 gemeentelijke bestuurders in Nederland: burgemeesters, griffiers en gemeentesecretarissen. Op 25 en 26 juni vindt het jaarlijks VNG Congres plaats, waar veel van die bestuurders aanwezig zijn. Dit jaar wordt het congres georganiseerd door Alphen aan den Rijn, Woerden en Gouda, in de Greenport Boskoop. Wij zullen de Greenport Boskoop bij Hoogeveen Plants ombouwen tot een prachtig conferentieoord. Dit biedt ons de gelegenheid om Greenport Boskoop te presenteren aan alle bestuurders van Nederland: een unieke kans! 

  

Als wethouders en bestuur van de Greenport zijn we ontzettend gemotiveerd om te laten zien wat wij hier doen in de Greenport Boskoop en waarom deze bedrijfstak zo essentieel is voor Nederland.  We hopen dat alle ondernemers in de Greenport Boskoop hun steentje willen bijdragen aan dit mooie visitekaartje! 

 

Hartelijke groet, Dirk-Jan Knol 

Wethouder gemeente Bodegraven-Reeuwijk 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.