Skip to main content Skip to footer

Greenblog Arie

De zon gaat weer schijnen in Nederland!

Kweker Arie van Klaveren is dagelijks bestuurslid bij de Greenport en ziet belangenbehartiging als bruggen bouwen. Uitdagingen genoeg, maar het werk tussen de planten geeft altijd weer rust en voldoening.

De zon gaat weer schijnen in Nederland!

Soms geldt dit figuurlijk, maar als praktisch mens meen ik dit letterlijk. Ik ben dankbaar dat de zon weer schijnt en we wat warmte voelen na een lange, lange periode van donker, grijs en regenachtig weer. Je ziet de planten opfleuren en bijkleuren na al die moessons. Het groen heeft veel te lijden gehad van al dat water, ook in particuliere tuinen. Het onkruid geniet ook van de zon en gaat ook vol gas van start. In tegenstelling tot eerdere periodes kan er weer mechanische onkruidbestrijding worden toegepast, wat o.a. goed is voor de grondstructuur en dus ook voor onze planten. In het dagelijks leven ben ik boomkweker van beroep en daarnaast mag ik nog in diverse besturen actief zijn, waaronder in het dagelijks bestuur van Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop, een hele mond vol maar er gebeurt daar ook nogal wat. Ik ben deze blog begonnen met de zon en ik heb gerefereerd aan al het water wat er gevallen is, dan is het een kleine stap naar een brug. Belangenbehartiging is bruggen slaan, de definitie daarvan is: Twee groepen met elkaar in contact brengen, zodat er wederzijds begrip ontstaat. Dat staat natuurlijk mooi op papier, maar vergt veel van partijen. Wie zijn dan die partijen? Aan de ene kant overheidsinstanties met veranderende wetgeving en aan de andere kant de mensen, in ons geval bedrijven, die daar uitvoering aan moeten geven. Hoe gaan we met elkaar om?  Geen loopgraven, maar je hoeft het ook overal niet direct mee eens te zijn. Uiteindelijk moeten belangen elkaar op een gegeven moment raken en verbonden raken. Contact met mensen is belangrijk: wat heeft iemand te zeggen en wat wil hij of zij nu werkelijk en kunnen we elkaar helpen? Kunnen we onze leden helpen, zeggen ze wat hen dwars zit of waar ze tegenaan lopen, weten ze ons te vinden als bestuur van Greenport? Allemaal uitdagingen die tijdens allerlei weeromstandigheden op mijn pad komen, maar uiteindelijk is het werk tussen de planten het mooist en meest rustgevend, ook al zijn er in het kweken van planten uitdagingen genoeg….

Met vriendelijke groet,

Arie van Klaveren

ajlvanklaveren@gmail.com

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.