Skip to main content Skip to footer

Greenblog Albert

De cirkel is rond

Mijn naam is Albert Kerssies en sinds juni 2022 ben ik wethouder in de gemeente Waddinxveen. Uiteraard ben ik mijn werkzame leven niet als wethouder begonnen. Mijn wortels, hoe toepasselijk, liggen in de tuinbouw. In de jaren 80 heb ik mijn opleiding genoten aan de Wageningen Universiteit. Hier heb ik mij gefocust op gewasbescherming.

Na mijn opleiding ben ik ruim 15 jaar werkzaam geweest in Aalsmeer en in Naaldwijk. Hier heb ik veel onderzoek gedaan bij het Proefstation voor de Bloemisterij. In deze periode had ik ook veel contact met collega’s van het Proefstation voor de Boomkwekerij in Boskoop over allerlei vraagstukken in de glastuinbouw en boomkwekerij. Het proefstation in Boskoop bestaat inmiddels niet meer. Op deze locatie is tegenwoordig de ‘Proeftuin van Holland’ gevestigd, een informatief en educatief centrum voor én over de sierteeltsector.

Mijn relatie met het Boskoopse boomkweekcluster kent dus al een relatief lange geschiedenis. Het is voor mij daarom ook een groot plezier dat ik, nu ik eenmaal wethouder ben in Waddinxveen, lid ben van het bestuur van Stichting Greenport regio Boskoop. En in deze rol weer mag bijdragen aan de ontwikkelingen en uitdagingen binnen de sector.

Veel van de uitdagingen die op dit moment spelen herken ik van ‘vroeger’. Denk bijvoorbeeld aan biologische gewasbescherming, waterkwaliteit en innovatie. Maar er zijn ook nieuwe uitdagingen, zoals de ontwikkelingen met betrekking tot klimaatverandering en biodiversiteit. Het is mooi om te zien dat ook op dit gebied veel gebeurt en dat ik daar op bestuurlijk niveau ook mijn steentje aan mag bijdragen. Samen zorgen we voor een duurzame toekomst voor de Greenport Boskoop in Boskoop en ook in Waddinxveen.

Voor mij voelt het zijn van bestuurslid van de Greenport een beetje als thuiskomen. De start van mijn werkzame leven in de tuinbouw wordt op deze manier verbonden met het einde van mijn werkzame leven. Ik kan dus zeggen: “De cirkel is ongeveer weer rond”.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.