Skip to main content Skip to footer

Feest in het Boomkwekerijmuseum

Woensdag 16 november was de feestelijke opening van de nieuwste expositie ´Toveren met blad´ in het Boomkwekerijmuseum. Greenportvoorzitter Michiel Gerritsen is tevens voorzitter van het Boskoopse Boomkwekerijmuseum en was bij de feestelijke opening.

Bij het Boskoopse Boomkwekerijmuseum wordt aandacht besteed aan alle vormen van groen: ambacht, innovatie én kunst. Woensdag opende de nieuwste expositie ‘Toveren met blad’. Kunstenares Elly Nederpeld, die jarenlang in Boskoop heeft gewoond, werkt zeer duurzaam. Ze maakt kunstwerken met ecoprint. Bladeren van bomen en planten worden hierbij afgedrukt op textiel of papier, wat bijzondere kunstwerken oplevert.

 

Tuinen van Boskoop

Vanaf dit voorjaar is het Boomkwekerijmuseum weer open en volop doende om zoveel mogelijk bezoekers een leerzame en leuke kennismaking met de historie van de boomkwekerij in Boskoop te bieden. Het museum heeft de ambitie de bezoekerscijfers van vóór corona te verslaan en het bezoek en de waardering voor het museum op een hoger peil brengen. Hoe? De samenwerking met het project Tuinen van Boskoop bijvoorbeeld, noemt Michiel Gerritsen, voorzitter van het museum, in de laatste nieuwsbrief.  Tuinen van Boskoop is het project waarin diverse organisaties en bedrijven participeren om de historie, het heden én de toekomst van de boomkwekerij in onze regio levend te houden. Door het samen creëren van een voor het publiek toegankelijk en aantrekkelijk park, waarin het aangenaam vertoeven is. Waar je kunt genieten van het sortiment dat de boomkwekerij te bieden heeft, waar biodiversiteit in al zijn geuren en kleuren tot leven komt en waar je je over land en over water kunt verplaatsen. Meer informatie over het transformatieproject Tuinen van Boskoop is ook te lezen in de nieuwsbrief van het Boomkwekerijmuseum.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.