Skip to main content Skip to footer

5 oktober

Even voorstellen: Rien Hoogendoorn

Nieuw gezicht bij onze stichting: Rien Hoogendoorn (58) uit Moerkapelle gaat zich als bestuursassistent inzetten voor Greenport Boskoop.

Wie ben je en wat doe je?

,,Ik ben kweker en tot voor kort mededirecteur van Alta Nova in Moerkapelle. Wij kweken kamerplanten. Omdat ik ook iets buiten het bedrijf wilde doen, heb ik een stapje terug gedaan. Ik blijf actief voor Alta Nova, maar ga ook voor de Greenport aan de slag.’’

Bestuursassistent, wat houdt dat in?

,,Ik ga het bestuur van Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop ondersteunen. Daarbij ga ik me bezighouden met waterkwaliteit, duurzaamheid en netwerkbijeenkomsten.”

Hoe ben je bij de Greenport terechtgekomen?

,,Vorig jaar las ik in de GreenPost dat Teun Biemond programmamanager was geworden. Dat vond ik leuk, ik ken Teun uit Moerkapelle en heb hem gefeliciteerd met zijn benoeming. Zelf zocht ik een nieuwe uitdaging naast mijn bedrijf en de Greenport bleef in mijn hoofd zitten. Daarom heb ik contact opgenomen en een gesprek gehad met het bestuur. Dat verliep heel goed. Per 1 september ben ik begonnen, voor 5 uur per week, dat gaat naar 10 uur per week.”

Waarom zocht je een nieuwe uitdaging?

,,Ik heb een deeltijdstudie gedaan: agribusiness en bedrijfskunde, om mijn horizon te verbreden en theorie en praktijk te verbinden. De kennis die ik heb opgedaan wil ik graag inzetten. En dat ga ik nu doen voor de Greenport.”

Je noemde waterkwaliteit en duurzaamheid. Wat heb je daarmee?

,,Ik heb sowieso veel met de natuur. Ik vind het belangrijk om de wereld leefbaar over te dragen aan volgende generaties. Dat leefbaar houden gaat ook over onze manier van bedrijfsvoering: minder chemie, meer biologische middelen, minder plastic, minder veen in de potgrond. Uiteindelijk gaat het daarbij om de grote lijnen: duurzamer werken met minder chemie en minder plastic in de keten.”

En die netwerkbijeenkomsten?

,,Die zijn bedoeld om kwekers te informeren, inspireren en resultaten te laten zien. Actuele thema’s worden gekozen als plantgezondheid, potgrond, plastics en robotisering.”

Je bent nu een maand bezig, wat is je indruk?

,,De boomkwekerij is een hele mooie sector, met zeer betrokken kwekers en een diversiteit aan producten. De stichting is een actieve organisatie, die zich op alle thema’s inzet. Ik vind het mooi dat ik daar nu aan mag bijdragen. Tegen kwekers die nog geen lid zijn zou ik willen zeggen: kom bij de club. Samen kom je verder.”

Tekst en foto: Morvenna Goudkade

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.