Skip to main content Skip to footer

9 september 2023

Elektrisch varen in Boskoop een feit

Een feestelijk moment: de eerste proefvaart van VVV Boskoop met een elektrische rondvaartboot. Op 8 september waren bestuurders en vrijwilligers uitgenodigd op Plantentuin Esveld om dit moment te vieren. VVV Boskoop kon de elektromotor aanschaffen dankzij bijdragen van Platform Recreatie en Toerisme (PReT) en Stichting Ons Jeugdhuis Fonds.

Koosje de Koeijer, voorzitter van Platform Recreatie en Toerisme (PReT), gaf aan hoe belangrijk het is om fossielvrij en duurzaam te recreëren en dat Boskoop op de goede weg is.  Wethouder Relus Breeuwsma (recreatie) sprak over het ervaren van een mooie stille rondvaart. Wethouder Anouk Noordermeer was er namens Greenport Boskoop. De twee wethouders mochten even aan het roer en voeren geruisloos door de prachtige Boskoopse sloten. Cor van Gelderen, van Plantentuin Esveld, gaf de gasten tijdens de rondvaart tekst en uitleg. Een geluidsinstallatie, waarmee normaal het motorgeluid overstemd moest worden, is daarbij niet meer nodig. De genodigden waren onder de indruk van de stilte, de rust en de souplesse waarmee de boot door de sloot voortbewoog. Schipper Ed Brand toonde zich ook tevreden: ,,Het is een andere manier van varen maar alles is te leren. De kinderziektes die je kan verwachten zijn gelukkig uitgebleven. De accu’s hebben een capaciteit om ruim 8 uur te varen, zodat je niet zonder stroom komt te zitten tijdens een rondvaart”.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.