Skip to main content Skip to footer

De BBL-opleiding Boomteelt zoekt studenten!

Elk jaar verlaat een groep studenten met een vakdiploma BBL Teelt & Techniek specialisatie Boomteelt de opleiding. Fantastisch! Om de groepsgrootte stabiel te houden moet minimaal hetzelfde aantal nieuwe deelnemers instromen. Het aantal aanmeldingen blijft dit jaar achter. Docent Peet Stolwijk slaat de alarmbel.

Peet Stolwijk: ,,Elk jaar zie ik met trots leerlingen de school verlaten met diploma op zak. Ze gaan als vakmensen aan de slag bij prachtige bedrijven in de sector. De boomkwekerij is een veelzijdig vak, met volop mogelijkheden om door te groeien. Het is belangrijk dat we dit allemaal, iedereen in de sector, met trots uitdragen. Zijn er vakantiekrachten, schoolverlaters, studenten die gestopt zijn met een andere opleiding? Laat ze de mogelijkheden van werken en leren in de Greenport zien.

  • De BBL is een mooie kans om werken en leren te combineren.
  • Én voor zij-instromers en andere medewerkers die zich verder willen ontwikkelen en/of doorgroeien is de Brancheopleiding een mooie opleiding.

De opleidingen zijn ook aanwezig tijdens de Open Kwekerijdag op het carrièreplein. Heeft u geïnteresseerden scholieren of schoolverlaters? Laat ze eens een kijkje nemen. Het gaat om de toekomst van, niet alleen het bedrijf, maar ook van de Greenport regio Boskoop. Helpt u mee?!”

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.