Skip to main content Skip to footer

24 mei 2023

Covermodellen krijgen eerste exemplaar jaarverslag

Feestelijke moment in de Greenport Boskoop! Op 22 mei werd ‘Samen duurzaam verder’ gepresenteerd, het kersverse jaarverslag 2022. De eerste exemplaren waren voor de covermodellen: studenten Annushka, Romy en Nathan van de Boskoopse boomteeltopleiding.

De feestelijke lancering wordt gehouden op de bijzondere leslocatie van de BBL-opleiding, namelijk Vitelia Agrocultuur. De opleiding, waarbij studenten een dag naar school gaan en vier dagen werken bij hun leerwerkbedrijf, had meer ruimte nodig en die bood Vitelia.

Greenportvoorzitter Michiel Gerritsen reikt de eerste exemplaren uit aan de jongeren, in aanwezigheid van hun klasgenoten en docent. Ook Anja van Tilburg, projectleider onderwijs & arbeidsmarkt is erbij, net als Nico van der Smit, bedrijfsleider van Vitelia Agrocultuur. ,,Bij covermodellen dacht ik eerst aan iets anders”, zegt Gerritsen tegen de studenten. ,,Ik dacht aan mensen die iets nadoen van een ander, zoals een coverband, maar dat doen jullie niet. Jullie doen het zelf en zijn een voorbeeld voor anderen, daar zijn we heel blij mee in de Greenport.”

Tekst gaat verder onder foto

vlnr Annushka, Nathan en Romy

Gerritsen benadrukt hoe divers de groene sector is en het belang van samenwerken. ,,Als Greenport werken wij samen met veel partijen, met gemeentes, provincie, hoogheemraadschap en met heel veel bedrijven. We doen het samen.”

Ook Nico van der Smit, bedrijfsleider bij Vitelia Agrocultuur, spreekt over het samen aanpakken. ,,Alleen ben je sneller, maar samen kom je verder. Netwerken, kennis delen, soms lijkt het verloren tijd, maar dat is het niet. Je kan achter de potmachine blijven staan, maar je kan ook verder kijken. Dat is ook mijn advies aan de jongeren.”

Die jongeren zijn hard nodig, zegt Van der Smit, die meteen een oproep doet om vooral naar Open Kwekerijdag te komen op 17 juni, waar een speciaal Carrièreplein zal zijn. ,,Ik nodig jullie uit om langs te komen en neem een vriend of vriendin mee.”

Nadat Annushka, Romy en Nathan hun exemplaar van het jaarverslag hebben gekregen, volgen ook de overige studenten. Het magazine wordt driftig doorgebladerd, want misschien staan ze zelf ook wel op een foto. ,,We wilden een inspirerend en vlot leesbaar jaarverslag, waarmee we veel mensen kunnen bereiken”, vertelt Anja van Tilburg. ,,Verhalen en veel foto’s, terugblikken en ook vooruitkijken. We hopen dat mensen het met plezier en belangstelling zullen lezen.”

Leden en partners van de Stichting kunnen het fysieke magazine binnenkort op de kantinetafel verwachten. Jaarverslag inzien? Klik op de afbeelding hieronder. 

 

Jaarverslag digitaal 

klik op de afbeelding om het jaarverslag in te zien

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.