Skip to main content Skip to footer

Bezoek de Open Kwekerijdag op 15 juni 2024

Tuinliefhebbers en nieuwsgierigen opgelet! De jaarlijkse Open Kwekerijdag vindt plaats op zaterdag 15 juni 2024 van 10.00 tot 17.00 uur rond de Burgemeester ten Heuvelhofweg in Hazerswoude-Dorp. Acht bedrijven openen hun deuren voor het publiek. Als bezoeker krijg je een uniek kijkje achter de schermen van deze tuinplantenkwekerijen.

De dag biedt voor elk wat wils: er zijn veel kinderactiviteiten, van een boomkwekerijdiploma tot een springkussen. Her en der zijn versnaperingen verkrijgbaar en kun je planten direct van de kweker kopen. Er zijn demonstraties en je kunt te voet of per fiets de kwekerijen verkennen. Op het carrièreplein kunnen geïnteresseerden zich oriënteren op vacatures en opleidingen in de groensector.

De Open Kwekerijdag is gratis te bezoeken. Er is parkeergelegenheid in de buurt, al vraagt de organisatie om indien mogelijk op de fiets te komen.

Fietstocht
Deze Open Kwekerijdag vindt plaats in het prachtige buitengebied tussen Boskoop, Hazerswoude en Alphen aan den Rijn. Op de website www.openkwekerijdag.nl vind je een prachtige fietsroute langs de bedrijven en door de omgeving. De fietsroute is ongeveer 12 kilometer lang. Vanuit de NS-stations in Alphen en Boskoop kun je (met een OV-fiets) ook eenvoudig de fietsroute bereiken.

Naast wandelen en fietsen kun je ook gebruikmaken van boten en golfkarren om van kwekerij naar kwekerij te pendelen.

Met enkele duizenden verwachte bezoekers belooft de Open Kwekerijdag weer een gezellig, leuk en informatief evenement voor jong en oud te worden. Mis deze kans niet om de groene sector van dichtbij te ervaren!

Meer informatie over deze dag is te vinden op www.openkwekerijdag.nl.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.