Skip to main content Skip to footer

26 oktober

AquaBattery uit Alphen werkt aan energieopslag

Veel bedrijven in onze Greenport hopen op een spoedige oplossing voor energieopslag. Het Alphense AquaBattery werkt hard aan die mogelijkheid. Het bedrijf ontwikkelt een revolutionaire methode om elektriciteit op te slaan in water en keukenzout. En wint daarvoor de ene prijs na de andere.

Volgens commercieel directeur Janneke Tjon Pian Gi-Stuijfzand (38) is de waterbatterij een veilige, duurzame én betaalbare manier om de integratie van zon- en windenergie te bevorderen, en om netcongestie het hoofd te bieden. Het bedrijf is gevestigd aan de Eikenlaan in Alphen, waar het zich richt op productontwikkeling om binnen enkele jaren het opslagsysteem op de markt te brengen. Diverse bedrijven uit Greenport Boskoop zijn al in contact geweest met AquaBattery.  

Recent ontving AquaBattery op de Vakbeurs Energie in Den Bosch de Innovative Energy Solutions award 2023. De jury noemde het gebruik van alledaagse materialen, water en keukenzout, als zeer innovatief én nodig om een cruciaal puzzelstuk voor de energietransitie te leveren.

AquaBattery in het nieuws: https://www.ad.nl/alphen-aan-den-rijn/janneke-maakt-revolutionaire-superbatterij-energie-opslaan-met-water-en-keukenzout~ad548522/

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.