Skip to main content Skip to footer

22 september

Adviesprijzen boomkwekerijfust verlaagd

Stichting Hulpmaterialen heeft besloten om de adviesprijzen voor boomkwekerijfust aan te passen aan de marktomstandigheden.

Sterke prijswijzigingen van verschillende grondstoffen liggen ten grondslag aan dit besluit. Omdat steeds meer landen vanuit fytosanitair oogpunt ISPM15-behandeling eisen aan het gebruik van houten verpakking, zijn de prijzen van behandeld houten fust toegevoegd aan het overzicht.

De adviesprijzen luiden als volgt:

  • Hoge logokist € 4,00                        
  • Lage logokist € 3,25                        
  • Leliekrat € 3,50                        
  • Deense doos gecoat (54x31x20) € 1,20                        
  • Meermalig pallet met rondom klossen (100x120) € 10,00 (ISPM € 11,50)
  • Palletbox (100x120x90) zonder deksel (nieuw) € 30,00 (ISPM € 32,50)

HBN: leveren in logokisten

Koop uw logokisten bij uw fabrikant of uw fouragehandel: er moet volgens HBN-voorwaarden geleverd worden in logokisten. Niet-logokisten kunt u weigeren. Verder dient er volgens de HBN gebruik te worden gemaakt van potten zonder scherpe randen, dit ter voorkoming van gewasbeschadiging. Tot slot is het aanbevolen om gebruik te maken van officiële CC-karren.

Stichting Hulpmaterialen valt onder de Raad voor de Boomkwekerij, het overlegorgaan van LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen en handelsbond Anthos.

Dit bericht is overgenomen van LTO Bomen en vaste planten. 

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.