Skip to main content Skip to footer

De winnaar is bekend: De Bron wint Tuinbouw Battle

Feest op de Reeuwijkse basisschool De Bron: daar heeft groep 8 de hoogste opbrengst gehaald bij de Tuinbouw Battle. Vier scholen met zeven klassen deden mee aan de voorjaarseditie, waarbij tuinplant Hosta centraal stond.

Als Gert Rijkaart en André van Zoest het klaslokaal binnenkomen, gaat een gejuich op. De school in Reeuwijk-Dorp heeft met 25 kinderen meegedaan aan de Tuinbouw Battle. De twee voormalige kwekers hebben de scholen begeleid bij het project en komen nu binnen met een grote taart. ,,Jullie hebben gewonnen”, roept het tweetal. De kinderen joelen, leerkracht Nadine en schooldirecteur Sandra stralen.

De leerlingen van De Bron haalden maar liefst 351 euro op en schenken dit aan een bijzonder doel: de vrijwillige buurtwinkel in hun dorp. Bestuursleden Inge Neeft en Marinka de Kok van Dorpscoöperatie Dorpswinkel Reeuwijk-Dorp zijn aanwezig en krijgen van de winnende klas een cheque overhandigd. Omdat het dorp geen buurtsuper meer heeft, is besloten om dit met elkaar te gaan organiseren. ,,Het bedrag gaan we besteden aan verf en hout voor de toonbank in de winkel”, vertellen Neeft en De Kok.

Leerlingen Evy van Dijk en Femke Hoogeveen (allebei 11) vinden het heel leuk dat ze gewonnen hebben en het goede doel kunnen steunen. ,,Een dorpswinkel is voor iedereen te gebruiken en het is dichtbij”, verklaren de scholieren.

Kwekers Rijkaart en Van Zoest willen nog wel weten hoe de leerlingen het hebben aangepakt met opkweken van de planten en de verkoop.

,,Zijn de planten boven de grond gekomen? Mooi zo. En hoe hebben jullie ze verkocht?”

Sommige scholieren hebben flink onderhandeld over de prijs, zo blijkt. ,,Dan wilden ze 10 euro betalen, maar dan zei ik: nee, hij kost 20 euro. Ik wilde zo veel mogelijk geld ophalen.”

De meegebrachte taart viel in de smaak en was in ongeveer twee minuten verorberd. Een mooie afsluiting van de schoolweek, net voor de meivakantie.

Greenport Boskoop bedankt alle deelnemende scholen aan de voorjaarseditie: De Bron, De Hortus, De Zevensprong en JP Sweelinckschool, voor hun deelname en enthousiasme.

Tekst en foto: Morvenna Goudkade

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.